Megszavazták; a szeretőm leszel!

Történetem befejezetlen, és ez pontosan így jó, mielőtt bárki is megkérdezné, bár úgy sem fogja senki. Aki régebb óta követ, annak ismerős lehet a sztori - Ez a Különböző ütemek tömörített, néhány helyen átírt formája. Sok feliratkozóm volt, szerettétek a blogot, én valahogy mégsem tudtam folytatni, így az oldal bezárt. Nagyon fájt érte a szívem, gondoltam is rá, hogy újra feltárná kapuit, de  nem tudnék hetente új fejezetekkel jelentkezni. Így született meg e rövid novella. Akik nem olvasták a Különböző ütemeket, azoknak mondom, hogy Reece Mastin egy valós személy, Rhiannon Fish pedig tényleg a barátnője (bár a lány nem írónő, hanem színésznő). A cikk, melyet főszereplőnk ír, Reece igaz történetén alapszik, s a dal is létezik, melyet én fordítottam le nektek. Röviden ennyi.
Jó szórakozást kívánok, magamnak pedig sok-sok hozzászólót!
Dragonfy B.

 Újságíróként függetlennek kell lennem, bármiről is szól a cikkem. Legyen az politika, szex, szupersztárok, saját véleményről szó sem lehet. A ,,szerintem" szó használata tilos, akárcsak az ocsmány, lejárató hozzászólások.
 Ez eddig mind egyszerű, ám a gondok csak akkor kezdődnek, mikor a legjobb barátodról kell írnod, amely ha elég jó, talán előléptetést vált ki a főnöködből. Az viszont nincs a szabályzatban, hogy a tapasztalataimat sem publikálhatom...

*

 A falhoz vágom piros jegyzetfüzetemet, mire Reece hangos nevetésben tör ki.
- Ez egyáltalán nem vicces! - Arcán a műkomolyság maszkja jelenik meg.
- Segítség, a barátom egy rocksztár, valamint totál idióta! - Kiáltom válaszul és hozzávágom az első dolgot, ami a kezem ügyébe kerül; ez természetesen egy kispárna.
Szeretek dobálózni, mert az olyan sokatmondó. Minden hangulatban elvégezhető cselekvés, de természetesen mindig más jelentéssel rendelkezik.
- Hmm, a te szádból milyen jól hangzik!
- Az idióta? Ugye?
- A rocksztár. Figyelj, eszembe jutott valami  - Megfogja a párnát és mellém telepszik. - Írok egy dalt magamról, te pedig egy cikket ugyanúgy az életemről. Neked egy előléptetés, nekem egy újabb sláger! - Elgondolkodom a helyzeten. Reecenek pocsék élete volt a hírnév előtt, hiszen egy borzalmas barátnő, egy beteg édesapa, valamint egy pénzéhes főnök szórakoztatta őt minden nap. Igazából kész csoda, hogy sikeres lett. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem örülök neki, - sőt, talán még jobban is, mint ő - csak furcsa, hogy a legjobb barátom egy igazi példakép...

Kilenctől ötig dolgozom, és ez olyan, mintha élve elégnék
A főnököm mindig a munkámat figyeli, én pedig utálom őt
Mercedes Benz-el jár, nagyon béna felnikkel, amíg én a buszmegállóban szívok
A barátnője tizennyolc, az enyém meg éppen dobott
Azt mondta ,,Nem engedheted meg magadnak, hogy egy ilyen lánnyal legyél, mint én"
Minden a pénz körül forog...
Bárcsak rocksztár lehetnék

 Reece Mastin mindig is egy csodálatos ember volt, aki sosem felejtette el kimutatni az érzelmeit. Látványosan utálta a főnökét aki az irodában mindig szemmel tartotta, sőt, a fiú állítása szerint néha még az utcán is látta elsuhanni az ocsmány felnikkel rendelkező Mercedest.
 Egy nap, mikor Reece a buszmegállóban várt, megállt előtte egy autó, melyet szerelme, Molly vezetett. Az anyósülésen egy ismeretlen szexgép ült, póló nélkül, napszemüvegben. Miután a lány hosszú monológot mondott Reece hibáiról, szakított vele, majd megcsókolta a srácot. Kapcsolatuk már a kezdetekkor is romlott volt; a lány hisztis díva viselkedésével, csöppet sem illett kedvencünkhöz, ezt blogunk szavazófelületének végeredménye alapján állítjuk...

*

- Tényleg, annak mi lett a vége? - Szakítja félbe az írást Reece, aki ezek szerint végigolvasta az egész eddigi cikket.
- A rajongóid szerint engem kellene választanod szeretőnek. Röhejesen hülyeség, elvégre mi csak barátok vagyunk.
- Igen, azok, de képzeld el milyen lenne együtt. Hasonló dolgokat csinálnánk mint most, csak csókokkal dobnánk fel és...
- ... és szeretkeznünk is kellene. - Fejezem be helyette. - Nem, mintha zavarna, de azért egy kicsit furcsa lenne. Nem gondolod? - Válaszul megrázza a fejét. Arcáról most valódi komolyság tükröződik vissza. Te jó ég! Komolyan gondolja!
- Megszavazták; a szeretőm leszel! - Szavai parancsolóak, mégis adnak választási lehetőséget. Ajkai csak nagyon lassan közelednek enyéim felé, ám mikor elérnek oda, mohó, szenvedélyes csókot kezdeményeznek.

Mikor hazaérek a munkából, 
A dolgok rosszból, rosszabbra fordulnak
A szobatársam eladta az xbox-om hat üveg sörért
Szét akarom rúgni a seggét, de sajnos hat láb magas és undorító
Szóval L.A.-be utazom a gitárral, amin játszani sem tudok
Reménykedem, hogy egy nap majd sokat fogok keresni
Hiszen minden a pénz körül forog
Bárcsak rocksztár lehetnék

 Reece élete már nem is lehetne rosszabb; édesapja abbahagyta a küzdelmet a betegség ellen, ráadásul kollégiumi szobatársával sem alakultak túl fényesen a dolgok. Legjobb barátja, Rhiannon vette rá, hogy utazzon Los Angeles városába, ahová a lány is vele tartott. Kettőjük fizetését összetéve szereztek egy albérletet, s amíg a lány készülő regényén dolgozott, Reece megtanult gitározni - teljesen egyedül.
 Így született meg az első dala, mely a Good Night címet kapta, s amellyel megnyert egy tehetségkutatót. Az akkor még mindössze csak tizenhét éves srác karriere itt kezdett el felfelé ívelni.  Mivel a Good Night múzsája Molly volt, hálát adott az életnek, hogy a lány összetörte a szívét. Reece megfogadta, hogy többet nem esik szerelembe, amit nem tudott betartani, ugyanis Rhiannon, minden idők leghűségesebb barátja megbolondította ifjú rocksztárunkat. Vajon mi tartott náluk ennyi ideig? Most alakult volna ki közöttük a szerelem? A válaszra minden bizonnyal várnunk kell Mr. Mastin következő interjújáig, egy azonban biztos: egyenlőre senki sem vetekedhet a teltházas koncerteket adó zenészért.

*

  Megtanultam pár akkordot, tartottam a rövid versszakokat
Szomorú volt, de mára már inkább viccesnek találom
Írtam egy fülbemászó dalt a lányról, aki elhagyott a pénzért
A számmal pedig első lettem
Most rocksztár vagyok, Összetöröm az összes lány szívét
Vedderrel lógok, fogadjunk, hogy máris jobban kedvel
Felvételeket készítek P!nk-el és Emma Stone-al
Fodagjunk, hogy azt kívánod, bár te lennél az, aki ma hazakísér
Köszönöm Istenem, hogy megtanultam gitározni,
és köszönöm neked is, hogy összetörted a szívem
Mivel most rocksztár vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése